Med tanke på hur bränt det luktade om min bil var det i alla fall tyngsta lasset den här dagen :) Hur som helst var det fantastiskt kul, bra väder (dålig sikt) och trevligt folk, ibland glömmer man bort vilken fantastisk klubb vi har!

Ros till Fantasea som lyckades fixa 8 torrdräkter med kort varsel och gav oss bra pris, till OT som lånade ut fenor, masker, handskar, bly(bälten) och flaskor så att vi kunde ha 9 dykare i vattnet samtidigt och de som ville kunde dyka två gånger.

Förbannat trevligt helt enkelt, synd att man inte gör det oftare!

/Folke

Kvällsutfärd i fint väder med Ancora arrangerat av Oskar Sander. Plums! Oj - det är bra sikt! Redan i ytan var jag positivt överraskad över sikten i Stockholms innerskärgård, inställd på något annat nyss hemkommen från en vecka med klubbordföranden Erik i Narviks klara vatten. Mitt minne från Gröne Jägaren var något dimmigt ca 15 år sedan, dyka i en kolsäck med en läckande helmask... Nu 37,5 högskolepoäng Marinarkeologi senare och i fina förhållanden var det ett mycket lugnt, trevlig och intressant dyk. Över trehundra år har gått sedan vraket sjönk i närheten av Dalarö Skans och har klarat sig bra sedan dess men just nu verkar nya bakterier mumsa loss på de grova trossarna som ligger i vraket. Undrar hur fort nedbrytningen går?

Anders Palm T95

Denna soliga dag passade jag och Anders Puranen på att återuppliva gamla minnen, Rescue Crew på Squvalp, fast vi skippade festen på kvällen... Vi börjande med att bärga ett tappat ankare till VIP-båten Slug. Bra sikt faktiskt, ca 2-4 meter, lite allmänt skrot och vrakrester i ganska kuperad botten.

Regattan kan nog summeras med att "det var bättre förr" men pålandsvinden gjorde nog sitt till att de mest skvalpade i strandkanten och säkerhetsorganisationen från KTH DK (inkl Johan Klöfver) hade minimalt att göra. Skarpaste ögonblicken var att hålla koll på ekipaget som gick ut på att ha en snurra där fastspända studenter doppade huvudet i vattnet hängandes upp och ner... och jaga bort nyfikna åskådare när pulsjet-ekipaget skulle dra igång motorn. Attans att vi glömde korven...

Anders Palm T95