Dykloggen 2006

Det var fem Dykare som siktat in sig på olika vrak runt Landsort. Med en nedtyngd båt lämnade de Ankarudden och styre mot Ryssen. Hon var obojad, men det är lätt att hitta henna då hon ju ligger nära land och det är bara att följa djupkurvorna. En härligt dyk för Per och Emil. Nästa dyk var Paula. Det blåste sydväst, vilket innebar att vinden låg på lite. Efter att ha lättat båten och lämnat några att luncha och förlusta sig på Landort åkte båten ut med Mix dykarna för att dyka. Bojen satt där den skulle. De tre dykarna hoppade i och efter dem lämpades en massa extra flaskor i. Det satt ett drag i bojen med 35 meter fisketråd i.

Dyket förlöpte utmärkt och en extra flaska kom upp längs bojlinan tom! Sedan dök även dykarna upp ;-)

De strandsatta hämtades och vi åkte till Snapp som även hon visade sig från en bra sida. En stor ål alt en torsk, meningarna går isär gömde sig under en massa plankor så att enbart stjärt fenan syntes. 5 glada dykare avsluta dagen i Ankarudden med att packa om från båt till bil!

Tack för en underbar dag!

Per

Fyra tappra dykare gav sig av i gassande sol och siktade in sig på TB 388. Men lite vind och högt stående sol var det nästan olidligt i båten (noter nästan!) TB var inte bojad för någon uppmärksam båtförare hade klippt dunken med sin propeller, så den låg trasig på botten. Med ett dykpar ner under ytan återstod solen och vågornas stilla kluckande mot skrovet. Ner till c:a 14 meter har solljuset gjort sitt med tillväxten av alger så sikten var så där. Nere på TB var sikten utmärkt förutom i last rummen där någon hade varit och tittat noga på botten!

Nästa dyk var det utvalda målet Margareta. Då hon ligger betydligt grundare blev det ett avsevärt sämre sikt, men tillfredsställande ändå. Maggan är ett trevlig vrak som är skrov helt för att vara så gammal som hon är.

Lyckliga dykare och lite solbrände återvände vi till Ankarudden.

Tack ni som var med.

Båtförare & dykledare Per

Full båt! Sex dykare i en 5,3 meters alu båt! (inga extra flaskor så vi planade fint ;-) ) Dagens plan var Snapp och sedan Trubbnos. Med solen gassande var det härligt att sitta i ytan. Dykpar efter dykpar hoppade i för att ta sig en närmare titt på Snapp. Sista dykparet med undertecknande hoppade i sist och fick för sig att gå längs grundet ner för att få det lite lugnare... men så blev inte fallet då navigeringen inte riktigt blev som det var meningen. Jag kan konstatera att grundet Snapp ligger vid är ett häftigt grund med en rejäl vägg att dyka på! Med lunch vid krogenskäret med bad, var det sedan Trubbnos tur att få lite besök. Sikten lämnade lite att önska (De första paren hävdade att de haft lika dålig sikt som vi som dök sist .... men jag undrar jag!) Det är alltid lika trevligt att kika runt och konstatera att Trubbnos är ett välförtjänt namn! Mer sol och bad innan båten styrde till Ankarudden för en glass på bryggan!

Tack ni som var med.

Båtförare & dykledare Per

Vi var ett ganska stort antal dykare från klubben som träffades vid lokalen för att sedan åka till Alvik.

Det var kul att se att en stor del av klubbens nyaste *-dykarna var med! Det var även några elever som slutförde sin *-kurs.

Sikten var sådär men det var ganska varmt i vattnet. Det var väldigt gott om fisk på vraken och runt omkring.

Erik