Vi var 8 dykare som trotsade blåsten och åkte ut till Svartis för ett första besök för säsongen. Än så länge låg det inga småbåtar i sjön, men det kom två mindre passagerarbåtar och lämnade av folk vid bryggan under dyket, så man var tvungen att hålla ordentlig uppsikt ändå.

Temat för dagen var avrostning och erbjöd möjlighet att prova utrustningen för säsongen. Någon konstaterade att han tagit på sig för lite bly och att ringssystemet för handskarna inte slöt tätt och fick därigenom ett kortare dyk, och andra (dvs undertecknad) lärde sig vikten av att ordentligt kontrollera att torrdräktskedjan var stängd. För mig blev det alltså inget första dyk eftersom jag lämnat kedjan över en decimeter öppen, men tack vare många snälla meddykare kunde jag skrapa ihop både underställ och strumpor till det andra dyket.

Några blivande instruktörer tränade under andra dyket med en sällsamt besvärlig "elev" som bl a envisades med att simma med huvudet i sanden och att försöka sätta sig ner på rumpan istället för på knä. "Eleven" återremitterades till vidare bassängträning.

Det var kallt i vattnet, men sikten var god och vraket fint enligt dem som fick se det. På ytintervallet grillade vi och främjade framkomligheten i gasquammaren genom att dricka upp åtminstone några flaskor av klubbens lager av Godtemplardricka.

Tack till alla som gjorde detta till en bra dykdag!

Stina Ljungkvist