Igår fick jag (Martin Otteskog) och Janne Pons vår dykledarpraktik gjord efter lång väntan.

Vi var totalt sju pers, med sex dykare och mig som ytorganisatör. Gia och Mats var första paret, Andreas Smederöd och Markus var andra paret och till dessa hade vi Magnus Gille som ytbärgare och Janne som räddningsdykare. Lite overkill med räddningsdykare tyckte vi senare..

Sikten verkade vara utmärkt för att vara Svartis, 10 meter sade dykarna. Det såg verkligen fint ut från ovan när man såg dykarna när dom låg vid bottnen nära bryggan. Vi begränsade dykområdet ganska mkt, mkt pga att småbåtarna frekventerade hamnen denna lördag. Dykflaggan satt lite illa till, och i den lätta dimman hade småbåtsförarna svårt att se den, så jag gick och upplyste dom om dykningen vi bedrev. Den ene föraren var trevlig och tyckte vi skulle belysa flaggan, den andre var otrevlig och tyckte vi skulle vara någon annanstans. Men efter en kort diskussion visade sig ingen vara villig att köra över dykare och det var gott nog åt mig.

När de två första paren hade kommit upp fick Janne och Magnus dyka med Mats och senare Gia som ytbärgare. Dom kom också upp nöjda, och sen satte vi igång korvgrillningen. Jag var ovanligt hungrig och drog väl i mig en 10 korvar, medan dom andra var lite mindre i maten, så vi fick ändå korvar över. Det var en riktigt mysig korvgrillning tycker jag! :)

Efter korvätande och dyksnack bestämde sig Gia och Mats för att åka hem, och den efter första dyket blöte Andreas fick följa med dem. Mest dyksugna var nu Magnus och Markus, som fick ta dagens andradyk. For the record var alla maxdjup denna dag 18 m och alla maxtider 50 min, vilket alla höll, så dykledningen fick känna sig trygg.

En hårig situation uppstod dock när en båt kom indundrande i hamnen utan att se flaggan och vi på bryggan fick vinka och peka på bubblorna...

Annars var det en lugn och soft dag, lite bättre väder kunde vi haft men på det hela taget en lyckad dykdag.

Tack alla ni som var med!

Mvh Martin Otteskog