På lördagen åkte vi till Brukets brygga på Muskö. När vi kom fram var det tyvärr mycket regnigt och blåsigt, så det första vi gjorde var att leka scouter och bygga regn- och vindskydd av Martins linrulle och min presenning. Det blev riktigt stiligt, men sen blev vädret bättre! :) Dykplatsen var en långgrund sandstrand och de flesta dykparen lyckades se några av de utlovade plattfiskarna. Ett gäng lyckades med prestationen att bli attackerade av en plattfisk som de försökte fånga!

Nästa spänningsmoment var elden. På stranden fanns en grillplats och vi hade med grillkorv och engångsgrill. Däremot var det ont om tändstickor... Efter en hel del letande dök det upp en tändsticksask med en (1) tändsticka kvar i. Men nerverna höll, och det blev en mycket fin brasa! :) Efter ett ytintervall med grillkorv och två sorters kaka var de flesta dyksugna igen och utforskade sandbottnen lite till. Att navigera med kompass var en utmaning eftersom botten var så slät, vilket medförde att många även fick öva på ytsim. När alla kommit upp ur vattnet packade vi bilarna och åkte tillbaka till KTH för att fylla flaskorna inför morgondagen. Tyvärr gick kompressorn sönder (vilket nu är lagat), men till dess försvar kan man säga att den iaf hade den goda smaken att gå sönder först när den sista flaskan fylldes! :)

På söndagen åkte vi till Svartfotsvraket. Några av dykarna var med båda dagarna, och en del var med bara den ena. Vädret upprepade sig: det var regn och rusk på vägen dit, men när vi var framme blev det så sakteliga bättre, på hemvägen var det sol. Vi delade in oss i dykpar och kom i vattnet. Svartfotsvraket bjöd på bra sikt (tills dykarna börjat leka där, vill säga) och en del småfisk. Själv fick jag för första gången se den lilla ekan som ligger en bit ifrån det stora vraket. Många av deltagarna hade andra aktiviteter planerade för kvällen, så efter en trevlig fikastund med matsäck och korvgrillning packade vi ihop och åkte hem. Efter gårdagens eldningsläxa har vi nu inhandlat två st tändare med rymdmotiv som skall ligga i oxyboxen.

Som avslutning kan jag konstatera att folk verkade nöjda och att utfärderna var lyckade. Speciellt roligt var att så många nya dykare ville följa med - ni var jätteduktiga och jag hoppas vi ses snart igen på andra dyk! Tack också till Martin Christiansson och Fredrik Lanner som skötte dykledningen.

Carolin