Vid samling 08.00 på morgonen under en grå himmel med regn i luften och kuling varning äntrade 6 dykare båten efter att ha packat den väl. Utflykten förde oss till Lilla grässkör som ligger Nord väst om Öjas nordhamn. Målet för dagen var 33:an eller lilla grässkärsvraket som är ett relativt okänt vrak som man vet väldigt lite om. Fördelen med att ta sig dit i en liten båt är att det går att lägga sig i en lagun som är skyddat från vågorna. Blåsten medförde dock att vågornas höjd tilltog och när det andra dykparet skulle gå i vattnet slog vågorna över skäret och de var tvungna att krypa för att komma ner i vattnet. Väl i vattnet var det inga problem utan sikten var god och temperaturen som uppmättes var 8 grader. Det sista dykparet kom ej över revet och simmade ett var i lagunen. Vägen tillbaka över revet var som att åka bergochdalbana. Med vågorna i ryggen är det en enkel sak att komma över revet.

Lunchen intogs uppe på skäret i solen (!) och med det mäktiga dånet av stora vågor som slog in över skäret.

Efter lunch blev det en uppskattad båt tur som även det klassas som bergochdalbana över fjärden mot Torö stenstrand. Andra dyket förlade vi till grytan som ligger vid Fifongs fjärden. En väl skyddad liten vik som, visade det sig varit tillhåll för mången fest eller i vilket fall ansenliga mängder konsumtion av diverse drycker vars behållare sedan förpassats till djupen. Det fanns en kabel att följa vilket ett dykpar gjorde med den inte kanske alltför förvånande fyndet av ett ankare.

Dagen avslutades med grillning och utbyte av erfarenheter av dagen händelser och äventyr.

Söndagen började med en timmes sovmorgon då vädrets makter talade om för oss att vinden i vilket fall inte mojnat och att regnet gjorde sin närvaro påtaglig genom ett intensivt smattrande på fönster och fönsterbläck.

Dagen båt utfärd ställdes in och istället valde vi att åka till Vagnhärads brottet (ÖSB / djupa brottet). Sikten var hygglig (jämfört med uppriven sjö på östersjön) 10-12 meter. Vi hade trevliga dyk medan regnet stilla föll under hela dagen. Vår medhavda pasta sallad var på god väg att bli den befarade pasta soppan! Den smakade toppen!

Vi talade med grodmansskolan som arrenderar brotten och de hade nyligen sett lokala förmågor smita in genom ett just lagat hål i staketet. (Uppklippta staket var tydligen den främsta orsaken till att nycklarna tidigare blivit indragna.)

Jag vill passa på att tacka de dykare som var med, det var en utomordentligt trevlig helg.

Per