Med Nyndyk och båten Dyning stretade 8 dykare iväg i blåsten. Medelvinden låg kring 10 m/s och inte blåste det mindre ute vid Landsort. Istället för ståtliga stålvrak styrde vi kosan inomskärs och "trävliga" trävrak. Den sydliga vinden gjorde att få dykmål var tillgängliga och vi dök "Magareta af Väddö" och "Trubbnos".

Dykning skedde under solsken med gott humör. Den ända som tog de nya dykplanerna med svårmod var Jespers kompass som tackade för sig och tog sig en simtur på egen hand. Om den inte nått fram till Hansa än så ligger den nog fortfarande kvar vid Margareta i sin strävan efter stålbjässar.

Magnus gav oss ett gått skratt när han efter första dyket klagade på att något känts knöligt och fiskade upp en galge...ur insidan av torrisen! Så ivrig var han att ta sig vatten över huvudet denna soliga dag.

Efter ett andra dyk, på Trubbnos som jag inte varit på förr och som är ganska speciell i sin utformning, tog vi farväl av den blåsiga sjön och slog oss till ro och fikade på Sjöboden vid Ankarudden. Deras bagetter med kräftstjärtsröra kan rekommenderas.

Bakom dykskärmen
Peter Hansen