Underbar känsla att vakna upp 10 minuter innan klockan ringde för en dykdag i ytterskärgården. Vi skulle inte starta förrän klockan 10.00 från Stavsnäs. Medans vi lastade ombord kom legenden Sven-Olof Johansson förbi och jag fick en chans att förhöra mig lite om dagens dykmål som är ett av de otaliga välkända som han hittat. Kul hittades tydligen av en slump medans de letade efter ett annat vrak. De låg och drev och åt middag medans ekolodet fick stå och gå och så var där plötsligt ett uppstick och ett sänke kastades.

Dykbåten "Pilen" var ny för alla oss 11 dykare från tre klubbar från Stockholm och Uppsala. "Pilen" visade sig ha god marchfart men dykstegen var nyuppfunnen och var jobbig att ta sig upp för.

Vädret var soligt och det utsatta läget i havet lungt. "Kul" var bojjad tydligt och nedstigningen gav oss goda förhoppningar om ett gott dyk. 8-10 meters sikt och 15 grader de första metrarna. När vi närmade oss 30 meter så blev dock sikten sämre och på vraket var sikten 4-5 meter. Lastångaren bjöd oss ett midskeppsbygge där mitt dykteam tillbringade hela dyket. (Dock rapporterades för och akter också vara fina.) De mest uppseendeväckande detaljerna finns förstås i Sven-Olofs villa i Stavsnäs men allting var här intakt förutom den stora skorstenen som låg omkullfallen över bygget. Med lite tur har Uppsala killarna lite film som kommer att offentliggöras. Dykdjupet var mellan 35 och 40 meter så tiderna blir begränsade men helt klart var att samtliga ombord ville åka hit snarast igen!

Anders
Teamtrea..