Det var sju stycken dykare som slöt upp vid Gasquammaren tidigt för att hinna till Stockholmsdistiktets badtid i GIH kl 0800. 5 stycken ville komma igång med torrdräkt, 1 hade inte dykt på länge och så jag som skulle hjälpa alla.

Det kändes mycket varmt och dumt att sätta på sig torrdräkten i det varma badhuset, men så fort man var i vattnet så var det skönt igen. Efter lite meckelimång med vikter och för små fenor och för stora skor på dräkten så fick alla in den första snitsen på att dyka i torrdräkt.

Åter till lokalen där Annika och Nicke slöt upp och vi tappade en som inte hade en torrdräkt ännu och åkte till Alviksvraket (Alvik ligger i Mälaren...) med ett stopp först på McDonalds.

En av dykarna lärde sig att det är bra om man stänger dräkten innan man hoppar i. En annan att man faktiskt tar med sig kompassen ner. Sikten var inte den bästa, men det var ett trevligt och roligt dyk. Roligast är nog Börje, han kom fram från hyttaket och kollade in om det gick att äta oss till middag, men vi var lite i största laget.

Sjukvikarierande dykledare
Cristina