En lång dag ute i skärgården med två vrakdyk på schemat stod att vänta oss 10 dykare som anlände till Stavsnäs strax innan nio-tiden på söndag morgon. Vi kom iväg relativt snart i båten och styrde vår kos mot Simson/Pantaari. En resa som skulle visa sig ta ca 1.5 timme. Gott om tid att byta om till dykutstyrseln m.a.o. Väl framme var man i vattnet snabbt som tusan och försökte tvätta vraket från allt slam som samlats på det. Det gick inget vidare, utan resulterade bara i att vattnet upphörde att vara genomskinligt. Uppe på båten igen försöktes matsäcken intagas allt medans båten åkte till nästa vrak. Hur mycket mat som åts upp av respektive dykare är dock svårt att säga. Det mesta gick nog till kaptenens två bjässe-hundar som var väldigt duktiga på att tigga och dräggla.

Dyk nummer två för dagen gjordes på Stockholm finaste plankhög, Riksäpplet. Här behölls sikten i gott skick (6-7m) under så gott som hela dyktiden. Den fina sikten och dagsljuset som nådde ned till det ringa djupet gjorde att man hela tiden upptäckte fina detaljer som man missat under tidigare dyk på detta vrak. En upplevelse som helt klart gav mersmak på denna, i folkmun, annars oansenliga samling av plankor.

Den långa hemresan avlöpte smärtfritt förutom att en liten stackars hundvalp, som tillhörde besättningen, inte längre orkade hålla trycket. Detta löste den genom att uträtta sina behov i min dykbag!

Sammanfattningsvis en lång och trevlig dag trots att solen uteblev. Men det gjorde ju som tur var även regnet.

Utfärdsfixaren Henrik Johansson