Hej och hallå.

Det vart efter många om och men ett dyk vid Nacka Strand i onsdags 12/7. Enligt många rykten från bl a gamla SSD-instruktörsrävar så skulle det ligga ett antal vrak öster om det vi kallar Nackastrandsvraket. Detta var målet för dykningen - vrakletning.

Tjohopp vad det vart mörkt när man stack ner näsan under ytan! Hade inte jag blåa fenor på mig? De syntes inte någonstans! Det var kusligt att glida ner mot... ja vadå? Min parkarat låg till höger om mig och följde en klippvägg neråt men jag såg inget alls. Jag låg och kikade på djupmätaren och vinklade mig så att jag skulle känna bottnen med fenorna innan jag damp ner i geggan. Nere på 10 meters djup lättade dock dimman och på 20-30 meter hade vi riktigt skaplig sikt (4-5m). Som vanligt i Nacka så var det otroligt kallt mitt i sommaren. Bottenrekordet var min Bottomtimer som visade en (1) grad!

Nå såg vi något då? Jodå jag lekte fiskskötare och klappade ett par bamsiga lakar (2-3 kg) på magen och faktiskt, vi hittade två båtar! Dykdjupet var ca 25 meter men tyvärr var det inte direkt några spanska galeaser med skattkistor som låg där. Den ena var endast något större än en eka och den andra var ännu något lite större, en liten skärgårdskryssare från kanske 60-talet. Men de saknade i alla fall spår av dykare, alla alger satt kvar på de roliga detaljerna.

Under ytan,
Anders Palm

PS Dubbelfemton och dekoflaska rekommenderas inte för backen upp till bilen igen DS