Vi var fem dykare som passade på att göra dyk vid Abborrkrokens brygga.

Jag avråder starkt från att dyka här under sommarhalvåret. Sundet och bryggan är utsatt för en frekvent båttrafik som gör dykning här direkt livsfarlig. Som ni vet så respekteras inte alltid dykflaggan och båtar har till och med åkt fram för att titta vad det var för något.

Även lokalbefolkningen är måttligt roade av dykare, troligen beroende på invasion och avsaknaden av hänsyn för båttrafiken och bryggor.

Nu på hösten och vintern är Abborrkroken dock en av Stockholms bättre dykplatser. Sikten är nästan alltid bra, mycket fisk, dropp-offs, gott om bråte på botten och möjligheter till alla dykdjup. Till detta kan man dessutom lägga bra igångsmöjligheter och fikaplatser. OBS! Använd inte bryggorna, de är privata!!!

Både vädret och sikten bra. Vår kassör, Cristina Eriksson, gjorde åter igen en insats som torrdräktsinstruktör för att hjälpa en av våra nyare medlemmar med torrdräktdykningens mysterier. Dagen var mycket lyckad, även om vi var få. Vintern börjar dock komma smygande och vi var två som ansåg att "fan va kallt med lunchpaus i torrdräkt, ett dyk räcker"-säsongen har anlänt.

Henrik Jansén