Den 25:e oktober så var jag kontaktman, Dykhets, för Slugresan som skulle gå till Melanie.

Det började närma sig helgen då vi skulle fara ut till Melanie och jag personligen hade höga förväntningar då jag aldrig besökt detta vrak där säl skådats under vattnet.

Förhoppningarna blåste dock bort i takt med att väderleksrapporterna ramlade in. Upp till 18 m/s vindstyrkor utlovades! Slugbesättningen som provat fartygets sjövärdighet under sommarens Norgeresa ansåg dock att utfärd var möjlig i innerskärgården.

Dyken blev "Victor af Vätö" på 26 meters djup samt "Älvsnabbsvraket" på 15 meters djup. Victor var över förväntan då jag skrivit i loggboken senast jag var där att: blä inget mer dyk här!

Dock var det Älvsnabbsvraket som var den största upplevelsen. Det var vissa problem att hitta henne då ingen ytboj fanns. Väl funnet så bjöd vraket som sjönk för 250 år sedan på mycket illustrationer till den artikel man kunde läsa i UVM i slutet av sommaren - där fanns bl.a en klassisk länspump som gav hela vrakdyket ett mycket genuint intryck!

Dit vill jag gärna åka igen. Dykdagen uppfattades som mycket trevlig trots det eviga gungandet (undertecknad ramlade ur bingen ner på durken!

Tjänstgörande Dykhets,
Anders Palm