Ett välbesökt vrak som kan nås från land.

Dykdjup

Botten på 19 meter, vanligen ligger man på 10-14 meter.

Dykbeskrivning

Byt om till höger om ångbåtsbryggan, vid träden. Gå i vid stranden och simma ut till bojen som ligger svagt snett ut åt höger, ca 300 meter. Nedstigningslinan brukar vara fäst i överbyggnaden, på styrhytten.

Det finns en toalett med luftficka på styrbordssidan. Ingång från däck. Varning! Andas inte luften i fickan, inte nyttig! Vraket går att penetrera. Det finns linor dragna. Tyvärr grumlas sikten så fort man rör sig i vraket, så sikten kan bli noll. Penetrering endast för erfarna och med linrullar!

Sikt

Vanligtvis runt 2 meter. Sikt på 5-6 meter sägs ha uppmätts i sällsynta fall.

Vägbeskrivning

Väg 222 mot Värmdö och Stavsnäs. Innan Hemmsta grenar vägen upp sig i en liten rondell, där väg 222 går till höger mot Stavsnäs och väg 274 går mot Hemmesta. Kör där alltså mot Hemmesta, väg 274. Efter Hemmesta kommer en grening igen. Följ väg 274, som svänger upp åt vänster. Kör på tills det dyker upp en skylt mot Lillsved, på höger sida. Ta av och kör så långt vägen räcker. Slutar vid en småbåtshamn. Här ligger även en folkhögskola, och ett café som har öppet på somrarna. Det är inte tillåtet att parkera på parkeringen vid vattnet på somrarna. Packa ur bilen där och parkera på stora parkeringar längre upp längs vägen. På vintern, när det inte är någe folk där går det nog bra att parkera på parkeringen vid hamnen.