Tre kalkbrottssjöar förbundna med gångar.

Dykdjup

I sjöarna max 12-15 meter. I den djupaste grottan 27 meter. Genomgångar med djup mellan 2 och 12 meter.

Dykbeskrivning

Mellan de två första sjöarna finns två gångar. En grund på 2-4 meter, som man ser igenom. Max 6 meter lång. Den djupare gången ligger på 12 meter. Den är bred i ingång och smal i utgång till andra sjön. Följ linor i gången. Sikten i gången blir väldigt dålig av fensparkar.

Mitt i den djupa gången finns ett hål rakt ner till 27 meter. Där mynnar en gång ut vidare ca 60 meter och går sedan rakt upp, till en återvändsgränd. Att gå in där är INTE att rekommendera. Dykare har dött där. Om man nu absolut måste, så se till att vända när ni har minst 2/3 av luften kvar.

Sikt

1-6 meter.

Vägbeskrivning

Åk söderut på E4:an, förbi Södertälje. Sväng av vid Vagnhärad. (Avtagsväg till höger och bro över E4:an). Tag första vägen till höger förbi ett litet industriområde och ett litet fält. Kör vidare tills ni ser en liten skylt mot Lövsta. Sväng av och passera ett litet hus/skjul på vänster sida. Sen kommer en mötesplats, sväng vänster vid mötesplatsskylten. Kör in till sjön. Det går att kliva i i första sjön eller åka vidare till den andra.