Sjöjungfruträffen 2005 - Reseberättelse

Sjöjungfruträffen 10-11 september 2005

På lördagmorgonen den 10 september var det samling vid Ankarudden, där de tolv deltagarna efter presentation och genomgång gjorde sig redo för båtdyk. Två dykbåtar väntade på oss, dels Dyning och dels Per Haraldssons båt. Pers båt åkte till Snapp medan Dynings gång besökte gatstensvraket Argo. Dyken var fina, med bra sikt och för de flesta nya vrak, men det var oväntat kallt i vattnet (4 grader).

Vi samlades vi i Öjas norrhamn för lunch. Pastasallad, bubbelsaft, kaffe, rulltårta och dykprat stod på menyn. Damerna försågs med varsin stiligt illrosa pikétröja med sjöjungfrutryck, medan båtförarna Per och Anders fick varsin ljusrosa t-shirt. Andradyket blev TB 388 för gänget på Dyning, och även där var sikten mycket bra och vattnet kallt. Pers gäng åkte till Trubbnos, där det var lite varmare och bra sikt men sjuryggen var inte hemma.

När alla kommit fram till Trosa stugby där vi skulle bo och fått en chans att logga dyk, fräscha till sig, ta en liten drink och lite snacks var det frågsportsdags. Ett antal frågor hämtade ur det tidigare utdelade kompendiet skulle besvaras, vilket gick mycket bra. Generösa sponsorer hade sett till att var och en fick välja något från prisbordet. Lördagkvällen fick en trevlig avslutning med grillspettsmiddag, morotskaka och ett uppskattat föredrag om grottdykning av Joel Brynielsson.

Söndagen kom med soligt och varmt väder. Dagens dykmål var djupa kalkbrottet i Vagnhärad. Två medhjälpare hade dagen innan varit där och enligt våra anvisningar dragit stilig ärtgrön lina från istigningsplatsen, via badrummet och vidare upp på platån och förbi trädet. Utefter linan fanns fem kontroller utplacerade, var och en med en bokstav på. Tillsammans bildade bokstäverna ett ord. På så vis fick vi både en tävling och en guidad bana till några av brottets sevärdheter.

Sikten i vattnet visade sig vara fantastiskt bra. Det var nog flera som tänkte på Joels berättelser om Ginnie Springs. Alla dykparen hittade samtliga bokstäver, och fick efter en del tankemöda ihop det eftersökta ordet. Prisutdelningen fick därför avgöras med lottens hjälp, och även idag räckte priserna till alla. Efter en picknicklunch vid vattnet gav sig alla iväg hemåt och träffen var slut för i år.

Vi som arrangerade vill tacka för en trevlig helg!

Carolin Jonsson, Stina Ljungkvist och Gisela Jonsén
Arrangörerna av Sjöjungfruträffen 2005

Stort tack till: